Foto: Sjöräddningssällskapet

Båt kapsejsade – man och kvinna simmade i land

Uppdaterad
Publicerad

Ett sjödrama utspelade sig på sjön Sommen i Tranås under tisdagskvällen efter att räddningstjänsten fått larm om att en båt låg och guppade i sjön.

Det var vid 17.30 som SOS fick larm om att en mindre segelbåt vält i sjön Sommen i Tranås kommun. Räddningstjänst från både Aneby och Tranås skickades ut och med hjälp av sjöräddningssällskapet sökte man efter båten, men det var svårt att göra en exakt positionering, berättar insatsledaren Victor Hermansson på räddningstjänsten i Tranås.

– Det var en privatperson som larmade oss. Båten hade vält på något sätt och två personer, en kvinna och en man i 30-årsåldern hade hamnat i vattnet.

Ungefär en timme senare fick SOS samtal om att personerna tagit sig i land på Torpön och att de var oskadda.

– De blev omhändertagna av folk där. De var nedkylda men vid gott mod och behövde inte uppsöka sjukhus, säger Victor Hermansson.

Vad var det som hade hänt?

– Det kan jag inte svara på, men de mår bra iallafall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.