Foto: TT

Bekräftat fall av covid-19 på vårdboende i Gislaved

Uppdaterad
Publicerad

En hyresgäst på ett vård- och omsorgsboende har smittats med det nya coronaviruset. Nu har personen isolerats för att hindra smittspridning.

Under påskhelgen bekräftades hyresgästen bära på det nya coronaviruset. Anhöriga till den smittade har kontaktats, även anhöriga till andra hyresgäster på vård- och omsorgsboendet har blivit kontaktade.

– Med hänsyn till den smittade personen och sekretesslagen kan vi inte säga vilket boende eller vilken person det handlar om. Vi har en tät kontakt med anhöriga och samtliga medarbetare vet hur de ska agera, säger Susanna Olsen, verksamhetschef på Gislaveds kommuns webbsida.

Ingen brist på personal

Enligt verksamhetschefen ska det aktuella vård- och omsorgsboendet inte ha brist på medarbetare och ha gott om skyddsmaterial.

Även anhöriga till boende på andra avdelningar på det berörda vård- och omsorgsboendet ska ha fått skriftlig information om det bekräftade coronafallet.

I klippet nedan får du reda på hur coronaviruset fungerar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Se hur coronaviruset gör för att överleva och hur det muterar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Jönköping

Mer i ämnet