Mahamad Mehanna som är chef på häktet i Jönköping berättar att det råder besöksförbud på häktet. Foto: SVT

Besöksförbud på häktet på grund av coronaviruset

Publicerad

På häktet i Jönköping är det besöksförbud på grund av man inte vill att de intagna ska bli smittade av det nya coronaviruset. Något som kan vara tufft för de intagna.

– Vi gör det för att skydde de intagna från att bli smittade av coronaviruset, säger Mohamad Mehanna, chef på häktet i Jönköping.

Under högtider kan det vara extra viktigt för de intagna att få besöka av anhöriga. Men eftersom det är besöksförbud på häktet i Jönköping kommer de intagna inte att få något besök under påskhelgen.

– Det blev en viss reaktion i börja, vissa blev arga. Men nu har de flesta visat förståelse. Kriminalvården har även beslutat att alla intagna ska få ringa gratis till sina anhöriga, säger han.

Corona Jönköping

Är någon av de intagna smittade av coronaviruset just nu?

– Nej, men vi tror att det bara är en tidsfråga innan vi får det första fallet, säger Mohamad Mehanna.

Det pratas om att vi kommer att få flera fall här i Jönköping inom kort. Är du orolig inför framtiden?

– Jag blir orolig för en situation som vi inte kan hantera. Vi har möjlighet att hantera åtta smittade patienter, blir det mer än så måste vända oss till övriga verksamhetsställen inom regionen, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet