Bilen som beslagtogs tros tillhöra en så kallad bilmålvakt då den hade 16 000 kronor i obetalda parkeringsböter. Foto: TT/Arkiv

Bil beslagtogs efter olycka

Uppdaterad
Publicerad

Polisen beslagtog under onsdagförmiddagen en bil efter en olycka. De misstänker att det kan vara en så kallad bilmålvakt.

Strax innan tio på förmiddagen fick SOS larm om att en bil kört i diket på Regementsgatan i Jönköping. Föraren ska inte behövt föras med ambulans till sjukhus men det finns inget misstanke om brott i samband med olyckan.

Obetalda p-avgifter

När polisen anlände till platsen fattade de misstanke om bilen. Efter att ha gjort en slagning på registreringsnumret bestämde man sig för att beslagta bilen med stöd av bilmålvaktslagen. Anledningen är att ägaren till bilen har obetalda parkeringsavgifter på mer än 16 000 kronor.

– Jag tror att Kronofogden tar över nu och säljer bilen för att få in pengarna till skulderna, säger Thomas Agnevik som är presstalesperson på polisen.

För att polisen ska kunna beslagta en bil med stöd av den här sortens lag måste det finnas avgifter över 5 000 kronor obetalda.

Bilmålvakten som är hemmahörande på Höglandet ska inte har några fler bilar skriva på sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.