Bil körde in i husvägg – två till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En bil har kört av gamla riksettan i Stamseryd mellan Gränna och Ölmstad och vidare in i en husvägg. Två personer har skadats och förts med ambulans till sjukhus.

Olyckan inträffade vid halv två-tiden på gamla riksettan söder om Gränna. Det handlade om en singelolycka där en personbil med två personer  gick av vägen och därefter in i  en altan strax intill en husvägg.

15-årige Kevin Nilsson var ensam hemma och satt inne i huset då det plötsligt smällde till ordentligt.

– Jag satt i soffan då jag hörde en jätteduns, berättar Kevin för SVT. Jag såg en kruka som välte och sedan sprang jag ut av rädsla för mitt eget bästa. Kevin larmade sedan SOS som kom snabbt till platsen.

Två fördes till sjukhus

– En person kunde snabbt tas ur bilen medan en person klagade på ryggsmärtor och fick därför tas ut sedan vi klippt upp taket, säger Kenneth Hermansson inre befäl på Räddningstjänsten. Båda personer fördes med ambulans till sjukhus. Det är oklart hur pass allvarliga deras skador är.

Polis kommer att höra de två drabbade på sjukhus, för att utreda händelsen vidare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.