Bilen blev hängande över kanten och föraren sprang från platsen. Foto: Anonym

Bil körde över kant vid kyrka – smitningsolycka i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagsförmiddagen körde en bil ut över en kant och fastnade, alldeles utanför entrén till en kyrkan i Jönköping. Föraren sprang från platsen och händelen rubriceras som smitning från trafikolycka.

En person blev vittne till hela händelseförloppet. Enligt honom betedde sig föraren väldigt märkligt.

– Han körde först ner en stolpe och sedan när han skulle framåt gasade han alldeles för mycket och blev hängande över kanten.

Mannen i bilen började sedan rota runt i bilen, tog med sig några väskor och sprang iväg. Eftersom vittnet tyckte att han betedde sig märkligt, följde han efter.

– Han verkade inte må riktig bra. Jag följde efter lite på avstånd och kontaktade polisen eftersom han smet från olyckan.

”Värdefulla uppgifter”

Vittnet såg mannen kasta i från sig väskorna efter en stund, men det är uppgifter som polisen inte vill bekräfta i nuläget.

– Jag har hört om väskorna, men det är inga uppgifter jag kan bekräfta ännu, säger Dennis Johansson Strömberg, polisens presstalesperson.

Flera polispatruller kom till platsen och med hjälp av vittnets uppgifter kunde de uppta sökandet efter mannen som försvunnit från platsen. Även en hundpatrull kallades in i sökandet. Men vid 13.30-tiden var mannen fortfarande inte lokaliserad.

– Tyvärr har vi inte hittat honom ännu, säger Dennis Johansson Strömberg.

Vad säger du om vittnets agerande?

– Det är jättevärdefullt för oss och superbra att han hjälpte oss. Han kunde visa vilken riktning och vart mannen försvann.

Mannen identifierad

Dennis Johansson Strömberg säger också att det kan tillkomma fler brottsrubriceringar i ärendet.

– Vi håller på att utreda varför mannen agerade som han gjorde. Varför han sprang iväg och varför han slängde väskorna om det visar sig vara så.

För vittnet blev det en händelserik förmiddag.

– Det kändes lite som på film. Men det var verkligen tur att ingen människa kom ivägen. Det brukar till exempel vara mycket barn vid kyrkan.

Enligt uppgift från polisen ska mannen senare under lördagen ha identifierats och hämtats in till förhör. Han är inte frihetsberövad men misstänks för grov olovlig körning och smitning från trafikolycka.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer