• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Foto: SVT / TT

Bil voltade – tre personer förda till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En trafikolycka inträffade vid två-tiden natten till onsdagen på riksväg 31 söder om Korsberga i Vetlanda kommun. För en 14-årig flicka är skadeläget kritiskt och hon vårdas nu på universitetssjukhuset i Linköping.

Tre personer, två män i 20-årsåldern och en tonårsflicka, färdades i bilen som voltade och hamnade på taket i diket. Anledningen till olyckan ska vara att föraren väjt för ett djur, men enligt polisen finns omständigheter som gör att man misstänker att det gått fort.

– Det är bland annat bromsspår på platsen och man har hört två av personerna i bilen. Det är många delar som gör att man kan misstänka det. Men vad jag vet fanns inga vittnen till olyckan, säger Erik Terneborn, polisens presstalesperson.

Vårdas i Linköping

Räddningstjänst, ambulans och polis kom till platsen och vägen fick stängas av helt under räddningsarbetet. Bilen bärgades och de tre personerna som befann sig i bilen fördes till sjukhus med ambulans. Enligt ett pressmeddelande från Höglandssjukhuset är tillståndet kritiskt för den 14-åriga flickan som nu vårdas i Linköping.

Även en av männen som skadades lindrigt lades in för vård. Den andre ska vara oskadd. Polisen har inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada mot föraren.

Enligt polisen ska alla tre vara hemmahörande i mellansverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.