• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Ulf Kristersson (M) och Carl Bildt (M) Foto: TT/SVT

Bildt och Kristersson nomineras av Moderaterna i länet

Under söndagskvällen enades Moderaterna i Jönköpings län för att nominera både Carl Bildt och Ulf Kristersson till partiledarposten. Namnen har tagits fram efter samtal med samtliga lokalföreningar i länet.

– Vi nominerar både Ulf Kristersson och Carl Bildt utan någon inbördes ordning, säger Gottlieb Granberg, ordförande för Moderaterna i Jönköpings län till Jönköpings Posten.

Enligt honom är det två kandidater som fort kan axla rollen, vilket är viktig eftersom det är kort om tid kvar till nästa val.

– Vi tycker, som vi sagt förut, att detta nu ska överföras till valberedningen som får gå vidare med tillfrågningar, intervjuer och sedan förankra ett förslag till partistämman, säger Gottlieb Granberg till tidningen.

Under måndagen kommer valberedningen hålla ett möte då alla moderata länsförbund ska ha lämnat in sina namnförslag. Enligt TT har Ulf Kristersson redan fått majoriteten av nomineringarna. Den 1 oktober håller Moderaterna en extra partistämma för val av partiledare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer