I klippet ser du hur det såg ut när de välputsade fordonen ställdes ut på Råslätt och Selma Borrou visar sin favoritbil. Foto: SVT

Bilfest på Råslätt – vill lyfta motorentusiaster som goda förebilder

Uppdaterad
Publicerad

Dova tongångar från maffiga bilstereoanläggningar i välpolerade och stylade fordon. Under fredagen arrangerades en motorshow i centrala Råslätt i Jönköping – där det även finns ett allvarligare syfte än att visa upp fina bilar.

– Det är jätteroligt för barn och ungdomar att det händer något här under sommaren, säger Selma Borrou som är ungdomsledare.

Det är fritidsgårdsverksamheten Underground som tillsammans med Buddy crew bil-klubb och Vätterhems mc-klubb står bakom arrangemanget.

Blåljuspersonal på plats

Även polis, räddningstjänst och ambulans är plats under dagen för att visa upp fordon och berätta om verksamheten.

– Syftet är att lyfta positiva förebilder bland motorengagerade, öka respekten för blåljusinsatser samt att ordna en positiv happening för barn och unga på Råslätt, säger Peter Magnusson som är föreståndare på Underground.

Det var för ett och ett halvt år sedan som både polis och räddningstjänst i samband med insatser på Råslätt blev beskjutna med fyrverkerier. Tanken med att blåljuspersonalen är på plats och visar upp sig under dagen är att knyta band med de boende.

I klippet ovan ser du hur det såg ut när de välputsade fordonen ställdes ut på Råslätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.