Enligt polisens förundersökningsprotokoll har 18-åringen ”...i väsentlig mån brustit i den omsorg och varsamhet som föreligger föraren. Foto: Polisen

Skrapade vindrutan för dåligt – åtalas

Uppdaterad
Publicerad

En 18-årig kille från Jönköping åtalas för vårdslöshet i trafik: För att han inte skrapat vindrutan tillräckligt.
– Jag tycker det är jäkligt dåligt, säger han.

Det var i slutet av 2015 som den 18-årige killen stoppades av en civilpolis i höjd med Elmiarondellen i Jönköping. Anledningen var att polisen tyckte att 18-åringen skrapat sin vindruta för dåligt.

– Han tyckte inte han såg mig ordentligt genom rutan och det var det han reagerade på, säger 18-åringen.

Han berättar att han skrapat rutan, och att han anser att bilden som polisen tog på platsen – och som ingår i bevisningen – är missvisande.

– Han tog med blixt inne i den mörka bilen. Jag anser att det är helt fel bedömning, säger han.

”Jag är jävligt arg”

Enligt polisens förundersökningsprotokoll har 18-åringen ”...i väsentlig mån brustit i den omsorg och varsamhet som föreligger föraren. Detta har medfört stor risk för trafikolycka.”

Men 18-åringen själv håller inte med om den slutsatsen.

– Hade jag kört med dålig sikt hade jag accepterat det. Men 2000 kronor i böter är ganska mycket när man är student. Jag är jävligt arg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer