Bilist försökte fly från polis – spikmatta lades ut

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern försökte köra ifrån polisen på riksväg 30 norr om Hok på måndagsförmiddagen. Jakten var bitvis uppe i 180 km/h och spikmatta lades ut för att försöka få stopp på mannen.

En polispatrull skulle stoppa bilen som mannen körde, men av okänd anledning vägrade han att stanna. Istället fortsatte han köra i hög hastighet och polisen tog upp jakten på fordonet som körde i riktning mot Vaggeryd.

Bitvis var hastigheten uppe i cirka 180 kilometer i timmen och polis placerade ut en spikmatta för att försöka stoppa bilen. Men mannen stannade slutligen innan spikmattan och polisen kunde få kontroll över situationen.

– Vid det läget fanns flera patruller på plats och de säkrade sammanlagt fyra personer som satt i bilen, säger Björn Öberg, polisens presstalesman.

Bromsade kraftigt

Mannen i 20-årsåldern som körde bilen, greps. Han misstänks för drograttfylla. De övriga personerna i bilen misstänks för ringa narkotikabrott. Samtliga kommer genomgå provtaging.

– Mannen misstänks förutom trafikbrott, även för försökt till grov misshandel eftersom han ska ha bromsat in kraftigt framför den efterföljande polisbilen för att försöka få stopp på den, säger Björn Öberg.

Ingen person ska enligt polisen ha skadats vid händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.