Bilist mejade ner vajerräcke – smet från platsen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades till en olycka på Jönköpingsvägen i Mullsjö natten mot söndag där en personbil mejat ner en längre sträcka med vajerräcke. Ett vittne såg två personer springa från olycksplatsen.

Det var strax efter klockan 3.30 som larmet om olyckan kom in till SOS Alarm. När räddningstjänsten kom till platsen fanns inga personer kvar på platsen, men det låg mycket skräp på vägbanan. Vägen fick saneras innan trafiken kunde släppas på igen.

Förbipasserande vittnen hade sett två personer springa från olycksplatsen efter händelsen. Polisen har upprättat en anmälan om smitning från olycksplats. I nuläget finns ingen misstänkt, uppger polisen.

Viltolyckor i länet

Vid klockan 06.26 fick polisen larm om en personbil som hamnat i diket efter att ha väjt för en älg på riksväg 27 vid Bredaryd. Fem personer färdades i bilen, två av dem fördes till sjukhus i ambulans, men ska enligt uppgifter från polisen inte vara allvarligt skadade.

Vid 08-tiden på söndagsmorgonen krockade en personbil med ett rådjur på riksväg 40 vid Järabacken utanför Jönköping. Bilen fick plåtskador, men kunde köras från platsen. Det finns inga rapporter om personskador i samband med olyckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.