Platsen där gärningen ska ha ägt rum. Foto: Kristin Renulf

Bilist som misstänktes för mordförsök har släppts på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

Den bilist som var misstänkt för mordförsök i samband med att en man blev påkörd på en mindre väg utanför Jönköping i helgen har släppts på fri fot. Brottsrubriceringen har ändrats och gäller inte längre försök till mord.

Det var i söndags som en man i 40-årsåldern skadades allvarligt i samband med att han blev påkörd då han promenerade utmed en mindre väg vid Åkarp utanför Jönköping.

Bilisten, en man i 55-årsåldern, avvek från olycksplatsen men kunde senare gripas av polis och anhölls av åklagare misstänkt för försök till mord.

Efter händelsen har en rad förhör hållits och brottsrubriceringen har därefter ändrats från försök till mord till grov vårdslöshet i trafik och grovt vållande till kroppsskada. Anhållandet av bilisten har även hävts och han har under tisdagseftermiddagen släppts på fri fot.

Den skadade mannen vårdas på sjukhus med en rad frakturer och invärtes skador. Hans tillstånd uppges vara stabilt.

Nedan ett klipp från måndagens rapportering kring händelsen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.