Bilist utsatt för rånförsök av liftare

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern som stannat för att plocka upp en liftare i Vetlanda under fredagsmorgonen utsattes för ett rånförsök. Han ska inte ha kommit till fysisk skada.

Bilisten stannade på Nygatan i Vetlanda, nära korsningen med Målaregårdsvägen. Chauffören plockade upp en okänd man som ville ha skjuts mot Kvillsfors.

Flydde från platsen

Under körningen ska mannen ha hotat bilföraren med ett tillhygge. Föraren stannade då bilen vid en parkeringsficka längs med riksväg, några kilometer väster och Kvillsfors. Föraren lyckades springa från platsen och det gjorde även passageraren.

– Personen är naturligtvis chockad men blev som tur var inte fysiskt skadad, säger Björn Öberg, polisens presstalesperson region Öst.

Larmet till polisen kom strax efter klockan sex men då var allt redan överspelat enligt Öberg. Polis har sökt med i hund i området men ingen är ännu gripen.

Fick rånaren med sig något?

– Nej och det är oklart vad personen var ute efter. Det har inte framgått.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.