Biljakt efter dieselstöld utanför Habo

Uppdaterad
Publicerad

Strax före midnatt natten till måndagen upptäcktes en dieseltjuv på en gård utanför Habo. När polis kom till platsen inleddes en dramatisk biljakt i riktning mot Jönköping.

Mannen som var i färd med att slanga diesel ur lastbilar upptäcktes via övervakningskameror och polis larmades.

Tjuven flydde och en jakt inleddes. Färden gick på länsväg 195 mot Jönköping och var tidvis uppe i dryga 200 kilometer i timmen. Men efter cirka 15 minuter, i en rondell utanför Habo tog biljakten slut när den misstänkte tjuven körde av vägen.

Var drogpåverkad

Bilen började brinna men mannen, som visade sig vara i 25-årsåldern kunde ta sig ur bilen och han greps av polis som tvingades använda pepparspray för att sätta handfängsel på honom.

Räddningstjänst kallades till platsen och dunkarna med stulen diesel kunde plockas bort från bilen innan fordonet blev övertänt.

Den gripne mannen fördes till sjukhus för kontroll, men verkade enligt polisen vara oskadd. Han misstänks nu för stöld, grov vårdslöshet i trafik, ringa narkotikabrott, drograttfylleri, samt att inte ha följt polismans tecken. Efter förhör hävdes dock gripandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.