Flera polispatruller deltog i jakten när bilföraren försökte köra ifrån polisen. Foto: Johan Nilsson/TT

Biljakt efter rattfyllerist utan körkort – flera polispatruller larmades

Uppdaterad
Publicerad

Strax före tiotiden på lördagsförmiddagen försökte en polispatrull stoppa en bil på en mindre väg utanför Gislaved, men föraren valde att försöka köra ifrån polisen. Flera polispatruller larmades för att delta i en jakt för att försöka få stopp på föraren.

Bilföraren färdades mest på mindre vägar men också på riksväg 26. Polispatrullen som hade larmat fick stopp på bilisten i Arnåsholm, mellan Gislaved och Burseryd på länsväg 581.

Körde i 170 kilometer i timmen

Enligt polisen ska biljakten vid något tillfälle varit uppe i cirka 170 kilometer i timmen. Föraren, en man i 45-årsåldern, är nu misstänkt för rattfylleri och andra trafikbrott. Mannen är dömd sedan tidigare för att upprepade gånger ha kört bil utan körkort, men också för att ha kört bil berusad.

Polisen har nu beslagtagit bilen för att mannen inte ska fortsätta begå dessa typer av brott. Mannen togs med till polisstationen för ytterligare provtagning gällande hans berusningsgrad. I bilen fanns också en kvinna, men hon är i nuläget inte misstänkt för något brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.