Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det är två år sedan sist, men ikväll var det åter dags för Vårruset i Jönköping. Socialministern, som var en av deltagarna, kom dock sent till starten. Se mer i klippet. Foto: Kristin Renulf / SVT

Blåsigt Vårrus lockade drygt 5 000 löpare

Uppdaterad
Publicerad

Efter två års uppehåll på grund av coronapandemin var det på torsdagskvällen åter dags för Vårruset i Jönköping. Över 5 000 deltagare var anmälda, en av dem socialminister Lena Hallengren (S) som dock var sen till start.

I kraftig blåst och med regnet hängande i luften kämpade sig deltagarna runt den fem kilometer långa banan som sträckte sig kring Rocksjön i Jönköping.

Socialminister Lena Hallengren som var en av deltagarna, är i Jönköpings län för en rad planerade besök under fredagen. Bland annat på Råslätts vårdcentral, Höglandssjukhuset i Eksjö och Barn- och ungdomspsykiatrin i Nässjö.

Men starten av Vårrusen missade hon dock. Vann gjorde Jenny Johannesson från Mullsjö SOK.

Starta klippet för att se starten av Vårruset 2022.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.