En brand har brutit ut i en villa i Mullsjö, orsaken är troligtvis ett blixtnedslag. Foto: TT/Arkiv

Blixtnedslag i villa

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänst är just nu på plats i Mullsjö efter ett larm om en villabrand. Branden uppges ha uppstått i samband med ett blixtnedslag.

Larmet kom vid halv-elvatiden. Ett blixtnedslag ska ha orsakat en villbrand i Mullsjö. En större styrka från räddningstjänsten i Mullsjö, Habo och Jönköping är på plats, även polis och ambulans kallades till platsen.

Enligt SOS ledningsoperatör var rökutvecklingen mycket kraftig. Taket ska delvis ha rasat in och villan fick stora skador. Strax efter klockan 12 uppgavs branden i det närmaste vara släckt. Räddningstjänsten är dock kvar på platsen för eftersläckning.

Ingen person var hemma då branden bröt ut och ingen har skadats.

Det har dragit förbi ett kraftig åskoväder över området och ytterligare ett larm om ett blixtnedslag i Habo kommun har kommit in till räddningstjänsten. Där uppges det dock inte ha uppstått någon brand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.