Villabrand i Vetlanda efter blixtnedslag

Uppdaterad
Publicerad

En villa i området Bäckseda utanför Vetlanda började att brinna tidigt på fredagsmorgonen efter ett blixtnedslag. De boende kunde själva larma räddningtjänsten. Ingen person skadades.

Strax innan klockan 04.00 på fredagsmorgonen fick räddningstjänsten i Vetlanda samtal om röklukt i en villa i området Bäckseda i Vetlanda. När räddningstjänsten kom till platsen slog det ut lågor från takfoten på huset och villan var rökfylld. De boende hade lyckats ta sig ut själva från huset. Enligt räddningstjänsten är det troligen det åskoväder som drog in över länet som orsakat branden.

– Jag kan inte säga det med hundra procent säkerhet men vi hade ett åskoväder över länet samtidigt, säger Caroline Carlheim, insatsledare på räddningstjänsten i Vetlanda.

Branden i takfoten kunde släckas och under natten har omkringliggande ytor kontrollerats för att säkerställa att inte branden spridit sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.