• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Blött slut på polisens jakt på misstänkt

Uppdaterad
Publicerad

Höglandspolisen grep under förmiddagen en man som kan komma att bli misstänkt för en rad brott. Den intensiva jakten på mannen slutade i Klappasjön där mannen föll i vattnet efter att ha gett sig ut i en mindre båt.

Sökandet efter mannen, som är i 30-årsåldern, började strax efter klockan sju på onsdagsmorgonen då polisen fick samtal om att mannen som verkade påverkad körde en bil på vägarna söder om Malmbäck i Nässjö kommun.

Bilen ska ha framförts på ett vingligt sätt, bland annat ska den ha körts ner i ett dike och vänt. Ytterligare samtal från allmänheten styrde polisen till bilen som hade övergivits av mannen. Han hade då börjat springa mot Klappasjön.

Vid framkomsten till bilen visade det sig att bilen brann och räddningstjänsten larmades.

Hade sprungit till vattnet

Sökandet efter föraren fortsatte och polisen fick uppgifter från vittnen att han skulle ha försökt stjäla en annan bil vid Klappabadet men misslyckats. Istället hade han tagit en båt och gett sig ut på Klappasjön.

Båten var av en liten modell och plötsligt välte den och mannen hamnade i vattnet. Han lyckades ta sig in till stranden och där väntade polispatrullen på honom och försåg honom med handbojor.

Han fördes till polishuset för förhör och provtagning. Vilka brott han eventuellt är misstänkt för är oklart, men det ska enligt polisen finnas flera vittnen till mannens färd, personer som utsatts för olika typer av brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.