Rebecca Knutsson besökte mässan för att få inspiration och bar på dottern Hilma, 7 månader. Foto: Bosse Carlqvist/SVT

Bomässa i Nässjö lockade över 5.000 besökare

Uppdaterad
Publicerad

I helgen har det varit bomässa i Nässjö. Den lockade kring 5.000 små och stora besökare – som tittade på inredning, trädgård och byggdetaljer.

– Jag är här för att få lite inspiration till vårt hus och kanske hitta något som man inte hade tänkt sig, säger Rebecca Knutsson.

Förutom byggdetaljer, inredning och trädgård så kunde barn gå en odlingskurs, medan föreläsningen om enskilt avlopp snarare lockade vuxna.

Det var första gången som den här bomässan arrangerades i Nässjö. Det är ett arrangemang som turnerar runt i landet och i år hålls på bomässan på 17 orter.

– Vissa utställare är så kallade landsutställare, medan andra är lokala och olika på de olika orterna, förklarar projektledaren Louice Tambour.

Viktigt för nya företag

Marie Östergren, utställare. Foto: SVT

I en av montrarna står Marie Östergren. Hon arbetar med planering av trädgårdar och har ett ganska nystartat företag.

– En sådan här mässa är viktig för mig som nystartad företagare. Då är det viktigt att komma ut och få prata med folk och förklara vad man gör för någonting, säger Marie Östergren.

Rebecca Knutsson är på mässan och bär sju månader gamla dottern Hilma i famnen.

– Vi har precis kommit. Men jag ser redan att det finns ganska mycket att titta på här, säger Rebecca medan dottern Hilma noggrant undersöker SVT:s mikrofon.

Bygglov och avlopp

Mitt bland utställarna finns Nässjö kommun som bland annat gör reklam för Forseum.

– Det är roligt med så mycket folk, säger Malin Svensson från Nässjö kommun.

Malin Svensson får många frågor av besökarna.

– Det är allt ifrån bygglov och avlopp till frågan om nya bostäder, nya bostadsområden och villor, berättar Malin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.