Bostäder evakuerades efter brand i Hok

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan 06.00 på tisdagen kom ett larm om en brand i Hok. En familj väcktes av brandvarnare och lyckades ta sig ur huset.

Polis och räddningstjänst kallades på tisdagsmorgonen till en villa på Stationsgatan i Hok i Vaggeryds kommun efter ett larm om en villabrand. SOS fick larmet klockan 06.08 på tisdagen.

Enligt räddningstjänsten är det en familj på fem personer som bor i huset. De utrymde själva villan efter att de blivit väckta av brandvarnare. När de ringde SOS uppgav de att det kom svart rök från källaren.

Tvättstugebrand

Räddningstjänsten ryckte ut med styrkor från två brandstationer och ett tiotal brandmän. På plats genomförde de en rökdykning och konstaterade en mindre brand i tvättstugan. Branden ska nu vara släckt och brandmännen ventilerar ut röken.

Trolig orsak

Polisen uppger att orsaken till rökutvecklingen verkar ha varit en elektrisk luftavfuktare. Den är nu urkopplad.

Man misstänker inget brott i samband med händelsen och polisen lämnade platsen efter en knapp timme utan ytterligare åtgärd.

Ingen person blev skadad i branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.