En stor mängd folk och bilar samlades på Elmiaparkeringen i Jönköping under lördagsnatten. Foto: Mattias Landström

Bråk i samband med bilträff i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagsnatten samlades ett stort antal personer och bilar på parkeringen utanför köpcentrat Asecs i Jönköping. Tre personer greps misstänkta för misshandel.

Enligt polisen kom larm om bilträffen från en väktare.

– Vi fick samtal om att det var mycket folk och bilar på platsen. Det är en träff som vi inte har vetat om i förväg. Vi har ronderat runt där under natten, säger Åsa Willsund, polisens presstalesperson.

Det ska ha varit en del fylleri och ett par fall av misshandel. En kvinna i 20-årsåldern greps misstänkt för att ha misshandlat en annan kvinna. Och ytterligare två personer, en man och en kvinna, greps misstänkta för en annan misshandel.

Samtliga släpptes efter förhör men är fortfarande misstänkta. Ingen person ska enligt polisen ha skadats allvarligt.

Flera liknande träffar

Senast förra helgen var det ytterligare en bilträff med en del stök på samma parkering utanför köpcentrat. Även på andra platser i Jönköping har liknande träffar ägt rum den senaste tiden. Enligt Åsa Willsund är det hårfint för polisen om och när man ska skingra den här typen av sammankomster.

– Det är en grundlagsskyddad rättighet att träffas. Det ska sättas i proportion med vad som händer om vi delar på människorna. Vad händer då? Flyttar de bara till en annan plats?

Hur ser du på att den här typen av träffar ägt rum vid en hel del tillfällen den senaste tiden?

– Bara de poliser som varit på platsen vet om det här var arrangerat eller inte. Och det är inte självklart när vi får eller inte får upplösa den här typen av folksamling, säger Åsa Willsund.

Spår efter träffen syntes på söndagsmorgonen. Foto: Kristin Renulf / SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.