Bråk och hotfull stämning i centrala Vetlanda

Uppdaterad
Publicerad

Vid 23-tiden på fredagskvällen larmades flera polispatruller till ett pågående bråk på Norra Esplanaden i Vetlanda. Två män anmäldes för olaga hot och polisen tog även en batong och pepparspray i beslag.

Det var strax efter klockan 23 som polisen fick larm om att det hade uppstått någon form av konflikt mellan några personer kring ett tiotal bilar på Norra Esplandaden. Enligt inringaren var stämningen hotfull och polisen åkte till platsen med flera patruller.

– Det är två falanger av något slag som har hamnat i en konflikt. Någon på ena sidan ska ha anklagat någon för något som denne blivit upprörd över, säger Björn Öberg, presstalesperson vid polisen.

Hittade batong och pepparspray

Händelsen slutade med att två män, i 30 respektive 55-årsåldern, anmäldes för olaga hot. Hoten ska ha riktats mot en man i 25-årsåldern. När polisen kontrollerade bilarna på platsen hittades en batong och pepparspray som togs i beslag. En anmälan om brott mot knivlagen och andra farliga föremål upprättades.

– Batongen ska ha hittats i den bil som den som blev utsatt för hotet satt i, var pepparsprayen hittades är oklart för mig, säger Björn Öberg.

Finns det någon koppling till dådet i Vetlanda i förra veckan på något sätt?

– Nej, det handlar om något annat, säger Björn Öberg.

Ingen person ska ha kommit till skada. Polisen avvisade två personer från platsen. Flera av de inblandade personerna finns enligt Björn Öberg i polisens belastningsregister sedan tidigare. Alla inblandade bor inte i Vetlanda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.