Foto: SVT

Man attackerades med skruvmejsel

Uppdaterad
Publicerad

Ett bråk uppstod mellan tre personer i samband med ett besök på Migrationsverket i centrala Jönköping vid halv ett på måndagen.  

Två män och en kvinna har fått skador efter misshandeln som polisen misstänker är någon typ av släktbråk.

En man har fått skador i ansiktet sedan han attackerats med ett tillhygge som polispatrullen på plats misstänkte kunde vara en skruvmejsel.

– Han blödde i ansiktet, säger polisens vakthavande befäl Bo Kellerth.

Han fördes till sjukhus för omplåstring, kvinnan behövde ingen sjukvård.

En man avvek från platsen efter bråket och även han ska ha varit skadad i ansiktet. Polisen visste vem mannen var och sökte efter honom med flera patruller efter händelsen.

Men straxt före klockan tre på eftermiddagen gick mannen in på polisstationen och anmälde sig.

– Just nu förhörs han. Jag vet inte så mycket mer om vad som har hänt, säger vakthavande befäl Anneli Johnsson Hammo, vid fyratiden på eftermiddagen.

Bråket ska enligt personal på Migrationsverket ha skett i väntrummet.

På måndagskvällen meddelade polisen att den person som greps under eftermiddagen, misstänkt för misshandel alternativt grov misshandel, efter förhör har frigivits av åklagare.

Under tisdagen berättade polisens presstalespersson Lasse Johansson att de skulle höra ett stort antal vittnen för att försöka reda ut vad som hänt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.