Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Branden orsakade kraftig rökutveckling som spreds med vinden. Se släckningsarbetet i klippet. Foto: Irma Hellman/SVT

Brand i avfallsanläggning orsakade kraftig rökutveckling utanför Vaggeryd

Uppdaterad
Publicerad

En brand i en avfallsanläggning utanför Vaggeryd orsakade kraftig rökutveckling. Räddningstjänsten meddelar att branden är under kontroll och att det är så kallad eftersläckning som pågår.

Se bilder från släckningsarbetet i klippet ovan.

På torsdagskvällen klockan 20.48 kom larmet till SOS om branden i avfallsansläggningen. När räddningstjänsten kom fram till platsen mötte de en fullt utvecklad brand i det blandade avfallet.

På fredagen utfärdades ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) eftersom branden orsakade kraftig rökutveckling som spreds med vinden. Räddningstjänsten uppmanade boende i området att stänga sina fönster och ventilation. Vid niotiden på fredagsmorgonen hävdes VMA.

-  Nu är det inte några risker längre för allmänheten i Vaggeryd. Det är väldigt lite rökutveckling ifrån den här branden och den röken som finns här nu är till allra största del vattenånga. Det rör sig bara över ett litet begränsat område över den här anläggningen, säger Samuel Nyström som är räddningschef.

Under torsdagskvällen började det brinna i en avfallsanläggning utanför Vaggeryd. Foto: Mattias Landström

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.