Under natten har styrkor från Gislaved, Värnamo, Jönköping och Gnosjö kommun varit insatta. Foto: TT/arkiv

Brand i industri i Gislaved – 40 personer arbetade med branden

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten jobbar just nu med en brand i en industrilokal i Gislaved. Det var en plastmaskin som började brinna under natten. Räddningstjänsten har kontroll på branden.

Vid midnatt på tisdagen fick SOS in ett larm om en brand i en industrilokal i Gislaved. När räddningstjänsten kom fram till platsen vällde det ut svart rök från lokalen.

– Det var en plastmaskin som hade startat branden, vi skickade styrkor från länet för att branden inte skulle sprida sig, säger Johan Rönnmark räddningsledare.

Kontroll på branden

Enligt Johan Rönnmark fick räddningstjänsten kontroll över branden vid 4-tiden på onsdagsmorgonen, men dem är fortfarande är kvar på platsen.

– Hela industrin är skadad i och med branden, ingen person kom till skada. Vi går snart över till eftersläckningsarbete, säger Johan Rönnmark

Under natten har styrkor från Gislaved, Värnamo, Jönköping och Gnosjö kommun varit insatta.

Vid 10.30-tiden meddelar räddningstjänstens ledningscentral att de arbetar med eftersläckning.

– Det är någon brandbil kvar på platsen, men de arbetar bara med eftersläckning, säger räddningstjänstens ledningscentral.

Enligt Pia Paldanius hos polisen i Värnamo är är det inget brott bakom branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.