Brand i industribyggnad i Vaggeryd

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagskvällen började det brinna i en industribyggnad i Vaggeryd. Flera räddningsstyrkor larmades till platsen.

Branden startade strax efter klockan 18 på torsdagskvällen. När räddningstjänsten kom till platsen brann det på taket och i ventilationssystemet. Räddningsstyrkor från sex brandstationer fanns på plats för att bekämpa branden.

– När vi kom till platsen var det mycket rök i rörsystemen. Det var ingen större brand utan det var flera mindre glödbränder, säger räddningsledaren Clas Lövgren.

Strax före klockan 20 var branden fortfarande inte helt släckt.

– Läget är stabilt men branden är inte helt släckt. Vi har många timmar kvar innan allt är under kontroll. Vi kommer förmodligen vara kvar hela natten, säger Clas Lövgren.

Ingen person har skadats i branden, enligt räddningstjänsten.

Uppdatering: På fredagsmorgonen meddelade räddningstjänsten att arbetet på platsen avslutades senare under kvällen och branden är alltså helt släckt. Enligt Jönköpings Posten startade branden i en maskin och ingen brottsmisstanke finns.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.