Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Branden i ett trygghetsboende i Huskvarna bröt ut på torsdagskvällen. En lägenhet blev helt förstörd. Foto: Mattias Landström/jkpg.news

Brand på äldreboende i Huskvarna

Uppdaterad
Publicerad

En lägenhet på ett trygghetsboende började brinna under torsdagskvällen i Huskvarna. Branden spred sig inte till intilliggande lägenheter, men en kvinna skadades allvarligt.

Larmet kom vid 21.55 och räddningstjänst, ambulans och polis kallades till platsen. Det var en lägenhet som brann, men då det var rökspridning till intilliggande lägenheter påverkades grannar som fick evakueras och fick andra boenden för natten.

En 90-årig kvinna hade andats in rök och fördes med ambulans till Länssjukhuset Ryhov . Därifrån uppger man att hennes skador är allvarliga.

Polisen har inlett förundersökning

Vid 22-tiden på torsdagskvällen var branden släckt, men det har under hela natten varit bevakning av räddningstjänsten på platsen.

Polisen kommer att göra en teknisk undersökning för att ta reda på varför det började brinna. En tidig teori är att brandorsaken är ett elfel i ett kylskåp.

Vid 15-tiden på fredagen meddelade polisen att förundersökningen läggs ned, branden bedöms vara en olyckshändelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.