Brand på återvinningscentral i Vetlanda – många enheter från räddningstjänsten på plats

Uppdaterad
Publicerad

En brand startade strax före klockan 19 på fredagskvällen vid en återvinningscentral i Vetlanda. Enligt räddningstjänsten ryker det mycket från platsen och klockan 20.15 uppger SOS Alarm att 12 enheter från räddningstjänsten är på plats och att det är en viss spridningsrisk.

Branden startade i en hög med sopor men har sedan spridit sig vidare till en timmerhög.

Räddningstjänstens ledningsoperatör sade inledningsvis att branden är under kontroll, men att det ryker kraftigt från platsen under släckningsarbetet. Klockan 20.15 säger SOS Alarm att det är många enheter från räddningstjänsten på plats och att det finns viss spridningsrisk.

Klockan 20.45 säger personal på SOS Alarm att det fortfarande är enheter på plats. men att det inte är någon lågande brand.

Strax efter klockan 22 är räddningstjänsten fortfarande på plats med många resurser och SOS har inte fått någon prognos på hur lång tid släckningsarbetet ska ta.

– Man har lagt på sand och det är lugnt på plats, säger Charlotte på SOS Alarm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.