Brand i säng

Brand på vårdboende i Sävsjö

Uppdaterad
Publicerad

På söndagseftermiddagen inkom automatiskt brandlarm från ett vårdboende i Sävsjö. När räddningstjänsten kom fram till platsen visade det sig att man haft en brand i en säng i ett boenderum. Personalen lyckades få ut personen som befann sig på rummet.

Det var vid tretiden branden hade startat på ett vårdboende i Sävsjö, personalen hade snabbt lyckats släcka delar av branden med en pulversläckare samtidigt som man fick ut personen som befann sig i rummet.

– Det var en tidig upptäckt, ett mycket bra ingripande av personalen. De släckte med brandsläckaren men vår första brandman fick komplettera med sin brandsläckare. Det blev rök och rökskador, och det kommer bli sanering av utrymmet. Det är oklart med skadeläget men en person är förd till sjukhuset. Jag kan inte uttala mig om vad som har hänt, utan det får polisen se i sin utredning, säger Tommy Fors, insatsledare.

Senare anhölls den person som förts till sjukhus av polis misstänkt för mordbrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.