Flera bränder gäckar polisen i Mullsjö

Publicerad

Vid två tillfällen under veckan har det brunnit i skogen vid Margreteholm utanför Mullsjö. Polisen misstänker nu att bränderna är anlagda. 

Det senaste larmet om skogsbrand kom vid  22.10 på torsdagen när en privatperson larmade SOS efter att ha sett en rökpelare i skogen i närheten av Trollsjön.

Vid räddningstjänstens framkomst visade det sig brinna i buskar och träd i skogen. Branden kunde snabbt släckas.

Ingen misstänkt

I måndags vid sjutiden på morgonen brann det på samma plats, i anslutning till ett motionsspår, och polisen misstänker nu att bränderna är anlagda.

– De har startat på ett onaturligt sätt. Vi har haft tekniker på plats för att säkra spår och vi är angelägna om tips från allmänheten, säger Martin Tornell, förundersökningsledare vid polisen i Jönköping.

Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Flera bränder

I mars i år brann det i ett garage där flera bilar blev totalförstörda. Innan dess har flera liknade bränder skett utan naturlig förklaring i Mullsjö, men enligt polisen ser de ingen koppling till bränderna i veckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.