Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Rickard Strandberg, distriktsidrottschef RF-SISU Småland, vädjar nu till kommunerna om ekonomiskt stöd till föreningarna på grund av corona. Visa alla (2)
Visa alla (2)

Breddidrotten drabbas av corona

Uppdaterad
Publicerad

Corona slår hårt även mot breddidrotten. Nu vill RF-SISU Småland ha svar från kommunerna hur det blir med det ekonomiska LOK-stödet till föreningarna.

Föreningarna tappar pengar på flera sätt i spåren av corona. Dels befarar man att sponsorintäkterna kommer att minska, dels handlar det om uteblivna intäkter för inställda cuper och arrangemang. En risk är också det ekonomiska LOK-stödet som baseras på hur många som tränar i olika aktiviteter. När verksamhet ställs in på grund av corona så riskerar LOK-stödet att minska.

Vill ha svar

– Vi går nu ut med ett brev till kommunerna där vi ställer frågan hur de ser på LOK-stödet till föreningarna. Föreningarna kommer att få det tufft framöver och vi behöver hjälpas åt i den här situationen, säger Rickard Strandberg, distriksidrottschef. 

LOK-stödet består av två delar. Den del som kommer från Riksidrottsförbundet är redan säkerställd för 2020. Frågan om kommunernas LOK-stöd ligger på varje kommun att hantera.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona Jönköping

Mer i ämnet