Skolbuss och personbil i krock – totalstopp på länsväg 127

Uppdaterad
Publicerad

En skolbuss och en personbil har krockat på länsväg 127 i Lindstad, Värnamo. Enligt polisen blev en förare fastklämd och fick klippas loss av räddningstjänsten.

SOS Alarm fick in larmet 13.23 och polis, räddningstjänst och ambulans fick rycka ut till länsväg 127 vid Lindstad i Värnamo. Enligt polisen har en personbil kört in i en buss.

Fick klippas loss

– En person i personbilen sitter lätt fastklämd men är vaken och talbar. Ingen person i bussen ska vara fysiskt skadad men de är chockade, säger Björn Öberg, presstalesperson vid polisen vid 14-tiden.

Vid 14.30 meddelade räddningstjänsten att mannen i personbilen förts till sjukhus.

– Vi har klippt loss föraren och han är förd till sjukhus, säger Niclas Sjöblom, räddningsledare vid räddningstjänsten i Värnamo.

Eleverna oskadda

Barnen på bussen kontrollerades extra, men ingen var skadad. Barnen fick sedan gå på en ersättningsbuss.

– Ersättningsbussen har kommit och barnen är på väg hem och en del är redan hemma, säger Helene Kristins på barn- och utbildningsförvaltningen i Värnamo vid 15.10.

Vårdnadshavare till eleverna kontaktas under eftermiddagen av elevhälsoteamet på skolan och polisen. I morgon kommer det att vara uppföljningssamtal med berörda elever på skolan.

Avstängd väg

Väg 127 från Nederby till Rönnhult nordöst om Värnamo var först helt avstängd i båda riktningarna. Vid 14.20 hade trafiken släppts på växelvis i väntan på bärgningsbil.

En timme senare meddelade Trafikverket att vägen åter var öppen, även om vissa köer kunde bestå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.