Vid klockan 08.51 ryckte räddningstjänsten ut till en bussbrand i Aneby, där en parkerad buss hade börjat brinna. Foto: Tobias Marbenius

Bussar totalförstörda – började brinna i Aneby

Uppdaterad
Publicerad

Två bussar har under lördagsmorgonen förstörts vid en brand i Aneby. Under släckningsarbetet fick tågtrafiken stängas av på stambanan.

Larmet kom vid 9-tiden om att en buss vid ett garage i Aneby brann. När räddningstjänsten kom på plats var det en fullt utvecklad brand i två bussar.

– En av bussarna började brinna och sedan tog det sig till den andra, berättar räddningstjänstens ledningsoperatör.

Branden var ganska snart under kontroll, och ingen person kom till skada.  Personal hann flytta undan flera bussar som stod parkerade intill.

Tågen stoppades

Under släckningsarbetet fick även tågtrafiken på södra stambanan intill tillfälligt stoppas.

En av bussarna ska enligt uppgift strax innan varit ute på körning, och parkerats i depån.

Polispatruller har varit på plats vid de brandhärjade bussarna men det finns inte någon misstanke om brott.  Brandorsaken ska utredas, men det mesta talar för att det handlar om ett elfel, enligt polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.