Civilpolisen Johanna Wernersson var på plats vid stölden på Smedjegatan i Jönköping på tisdagsförmiddagen. (Bilden på polisbilen är tagen vid ett annat tillfälle) Foto: SVT/Arkiv

Polispådrag efter bråk i butik

Uppdaterad
Publicerad

En man visade under förmiddagen sitt missnöje i en butik i centrala Jönköping. Mannen ska efter ett bråk ha fått med sig en del kontanter men som sedan lämnades tillbaka.

Enligt de första uppgifterna handlade det om ett rån mot butiken som är en nagelsalong. Polisen var snabbt på plats och sedan de pratat med butikspersonal ändrades rubriceringen till ofredande alternativt olaga hot.

Det handlar om en missnöjd kund som kommit in i butiken och begärt pengarna tillbaka för en behandling. Personalen förklarade för honom att garantin hade dock gått ut och att ingen återbetalning kunde göras.

Missnöjd och arg

– Då blev mannen arg, betedde sig aggressivt mot personalen och tog pengar från växelkassan. Personalen sa till mannen att han måste lämna tillbaka pengarna och då slängde han in dem igen och lämnade salongen, säger Johanna Wernersson, kriminaljoursutredare vid polisen.

Det var två personer inne i salongen men det är endast en av dem som är misstänkt för brott.

Polisen håller under förmiddagen förhör med butikspersonal samt vittnet som befann sig i butiken i samband med händelsen. Man söker även efter gärningspersonen i centrala Jönköping.

Ingen person ska ha kommit till fysisk skada i området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.