Utsikt över Vättern från Öxnehaga i Huskvarna. Foto: Paul Ekmark

Butik på Öxnehaga stänger efter hot

Uppdaterad
Publicerad

Efter att butikspersonalen flera gånger har hotats väljer ägaren till närbutiken på Öxnehaga i Huskvarna att lägga ner verksamheten.

– Man blir hotad och kallad för både det ena och det andra, säger Tommy Svahn.

Sedan den 1 februari har han bedrivit en tillfällig verksamhet i lokalerna, i väntan på att öppna en helt ny butik med ett nytt namn i mitten av maj, i samband med Öxnehagadagen.

Men efter flera hot mot personalen har arbetsplatsen blivit så otrygg att han väljer att lägga ner, vilket JP var först med att rapportera om.

– Folk kan bli kränkta av att man kollar leg eller att man kontrollerar om någonting har stulits, säger han.

Vid ett tillfälle ska en person ha riktat en luftspark mot en anställd.

Otrygg arbetsplats

Han påpekar att flera av de anställda är unga.

– Ska jag ha anställda så vill jag inte att de arbetar på en plats som är så otrygg att jag inte skulle vilja att mina egna barn jobbade där, säger han.

Frågan har lyfts flera gånger på de samordningsmöten som hålls varje vecka med bland annat polis, socialtjänst, skola och fritidsgård, utan att situationen har förbättrats.

– De som ställer till förtret är ju inte på mötena, säger Tommy Svahn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.