Butikstjuv fick hjärtinfarkt när han greps av polis

Uppdaterad
Publicerad

Vid 13-tiden kallades polis till en butik på Ljungarum i Jönköping efter att en butikstjuv blivit våldsam och bitit en väktare.

Under polisingripandet fick tjuven, en man i 60-årsåldern, en hjärtinfarkt.

Det var klockan 13.06 på torsdagen som polisen fick ett samtal från ett vaktbolag om att en väktare behövde hjälp i en butik i Ljungarum. Mannen i 60-årsåldern misstänktes för stöld och blev våldsam och bet en väktare under ingripandet.

Polisen kom till platsen tio minuter senare för att ta över. Under det dramatiska ingripandet visade butikstjuven tecken på hjärtproblem och polispatrullen tillkallade ambulans. Mannen greps misstänkt för ringa stöld och våld mot tjänsteman, men fördes i ambulans till sjukhus för vård.

Vid 15-tiden meddelade sjukhuspersonal att mannen drabbats av en hjärtinfarkt och får stanna kvar på sjukhus. Polisen har hävt gripandet, men mannen är fortfarande misstänkt för brott.

Väktaren fick söka sjukhusvård för en mindre skada orsakad av bettet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.