Arkivbild. Foto: Samuel Pettersson / TT

Byggjobbare arbetade på hög höjd utan fallskydd

Publicerad

Arbetsmiljöverket kräver nu vite av ett byggföretag från Jönköpings län eftersom de upptäckt att byggjobbare vid upprepade tillfällen arbetat på hög höjd utan fallskydd.

Inspektionen genomfördes den 8 juni förra året på en byggarbetsplats i Malmö och Arbetsmiljöverket förbjöd då företaget att utföra arbetet utan korrekt skyddsutrustning.

”Fallskydd ska vara anordnat i form av skyddsräcke, ställning, skyddsnät eller annan fast anordning. Där det inte är möjligt att använda fast fallskydd, ska personlig skyddsutrustning användas som ger motsvarande skydd mot skada genom fall.” skriver tillsynsmyndigheten.

Men vid ett återbesök på byggarbetsplatsen en månad senare konstaterade Arbetsmiljöverket att företaget fortfarande inte uppfyllde säkerhetkraven.

Därför har tillsynsmyndigheten nu ansökt att Förvaltningsrätten ska döma ut ett vite på 50 000 kronor till byggföretaget.

Enligt ansökan har Arbetsmiljöverket bland annat bildbevis på att byggjobbarna arbetat utan fallskydd.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer