Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Besvikelsen och ilskan är stor hos Carola Törnvall i Anderstorp. Ett dygn innan avfärd kom beskedet att resan ställdes in. Foto: Privat

Carola i Anderstorp fick sin resa inställd ett dygn innan avfärd

Uppdaterad
Publicerad

Carola Törnvall i Anderstorp fick det bittra beskedet att deras resa ställts in bara ett dygn innan avfärd. Hon har nu inlett en strid mot researrangören Detur för att få sina pengar tillbaka.

På lördagen skulle Carola och hennes man flyga till Kreta, en resa som planerats länge och de hade pusslat med ledigheterna då de driver eget företag. När de fick meddelande om att deras resa ställdes in bara ett dygn innan avfärd fylldes de av sorg och ilska.

– Resväskorna står ju färdigpackade hemma, vi skulle ju bara hem och hämta upp dem, säger hon.

Kaoset kring Detur

Bokade ny resa

De bokade istället en annan resa till Kreta nästa helg och hoppas få tillbaka pengarna för den inställda resan. Paret har gått ihop med andra personer på sociala medier för att strida tillsammans för både upprättelse och pengar tillbaka.

– Vi hade ju möjlighet att boka en ny resa. Jag lider mest med de barnfamiljer och ensamstående som kanske har sparat ihop länge för en sådan här resa. De har ju blivit av med både pengar och att få resa.

Nu har de ansökt om ersättning hos Kammarkollegiet, men vet inte hur lång tid processen att få tillbaka pengarna kan ta. SVT har försökt nå Detur utan resultat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kaoset kring Detur

Mer i ämnet