Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här vädjar resenärer vid receptionen i Turkiet. Foto: Privat

Christer med familj kastades ut från hotellet i Alanya

Uppdaterad
Publicerad

Christer Simestad från Jönköping är en av de turister som blivit utkastade av hotellet när deras researrangör Detur uppges inte ha betalat kostnaden för rummen som avtalat. Han säger att stämningen är både upprörd och uppgiven.

Charterresan till Alanya bokades via arrangören Detur, som under en tid tillbaka kritiserats. Men under vistelsen fick gästerna veta att de måste betala för rummen själva eller lämna hotellet inom två timmar. Till slut hotades de med att polisen skulle hämta dem.

Christer Simestad, som Jönköpings-Posten var först att kontakta, valde att inte betala själv utan byta hotell.

– Det har varit ett horribelt uppträdande från Detur. Okej att de går i konkurs eller vad som nu har hänt, men vi får ingen klarhet i det. Vi har inte fått minsta meddelande från dem.

Uppmanades betala – igen

Han säger att vissa valde att betala för sin vistelse och att vissa sökte sig någon annanstans.

– Det var ett riktigt upplopp i receptionen, det höttes med nävar och folk var riktigt arga.

Resenärer uppmanades via lappar att betala, ta kvitto och få utbetalning i efterhand. Och nu finns oron för att inte heller flyget hem ska vara betalt.

– Vi får se helt enkelt, suckar Christer Simestad.

SVT har sökt Detur utan resultat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.