Foto: TT

Coronapandemin slår hårt mot exportföretagen i länet

Uppdaterad
Publicerad

En tuff höst vänstar de redan hårt drabbade exportföretagen i länet. Enligt en undersökning räknar var tredje med att minska antalet anställda det närmaste halvåret.

I Jönköpings län finns det totalt 1912 exportföretag som tillsammans sysselsätter 69 300 personer. Enligt Exportkreditbarometern från Svensk Exportkredit räknar var tredje av de företagen att minska sin personal det närmaste halvåret.

– Att vart tredje exportföretag räknar med uppsägningar är illa nog, men vi ser en risk att det kan bli ännu värre eftersom ekonomin utvecklas sämre än väntat. Coronapandemin slår hårt mot exportnäringen och god tillgång till finansiering är avgörande för många företag, skriver Catharina Henriksson, ansvarig för Exportkreditbarometern på Svensk Exportkredit i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona Jönköping

Mer i ämnet