Frida Boklund, regionchef på Företagarna i Jönköping, berättar att situationen med coronaviruset slår hårt mot näringslivet. Foto: SVT

Coronaviruset slår hårt mot företagen i Jönköpings län

Publicerad

Många uppsägningar och en tuff tid för länets företag. Så beskriver Frida Boklund, regionchef på Företagarna, de ekonomiska efterverkningarna av coronaviruset.

– Vad jag hör så kommer vi se ganska många uppsägningar framöver, säger Frida Boklund.

– Det är lite lamslaget just nu. Coronautbrottet har lagts sig som våt filt över företagen.

Räddningspaketet

I måndags sjösatte regeringen ett nytt krispaket för att rädda svenska företag som går på knäna till följd av coronavirusets utbrott. Paketet omfattar 300 miljarder kronor. Bland annat ska staten stå för halva lönekostnaden vid korttidspermittering och företagen kan vänta med att betala in skatt.

– Det är bra med paketet men det får inte bli för mycket administration för företagen, säger Boklund.

Räddningspaketet från regeringen ska mildra de ekonomiska konsekvenserna till följd av coronavirusutbrottet – allt för att rädda svenska jobb och företag så lång som möjligt, enligt finansminister Magdalena Andersson (S).

– Vi är i ett läge där ekonomin kommer att påverkas, och det kommer att påverka oss alla både privatpersoner och företag, säger finansministern.

Måste vara påhittiga

Frida Boklund uppmanar företagarna att ha is i magen och försöka titta på alternativ för att klara situation, innan de säger upp folk.

– Samla medarbetarna och hör med dem. Företagen här i länet är är påhittiga.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona Jönköping

Mer i ämnet