Cyklist påkörd – var okontaktbar

Uppdaterad
Publicerad

En cyklist har skadats svårt efter att ha blivit påkörd av en bilist i Grimstorp i Nässjö kommun. Cyklisten, en kvinna i 65-årsåldern, är förd med allvarliga skador till sjukhus.

Det var strax efter klockan 19 som olyckan inträffade på Höglandsgatan i Grimstorp. En bilist ska ha kört på kvinnan som enligt SOS inte var kontaktbar då räddningspersonal kom fram.

– Det verkar vara en frontalkrock mellan cyklisten och bilisten, uppger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson som berättar att cyklisten var del av en grupp personer som var ute och cyklade.

Enligt Agnevik har kvinnan fått allvarliga skador och förts med ambulans till sjukhus. Polisen har inlett en förundersökning mot bilisten, en man i 25-årsåldern, om vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

Polisen var under kvällen på platsen för att förhöra vittnen och säkra spår efter olyckan. Både bilen och och cykeln har tagits i beslag för en kriminalteknisk undersökning.

Under räddningsarbetet så har vägen varit helt avstängd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.