Daskade kvinnlig polischef i rumpan – manlig polis åtalas

Uppdaterad
Publicerad

En manlig polis i länet åtalas för ofredande efter att ha daskat en kvinnlig chef i rumpan i samband med ett morgonmöte. Polismannen nekar till brott.

Det var på ett morgonmöte i februari i år som den kvinnliga chefen var på väg ut ur rummet för att prata med en annan kollega lite snabbt. Då hör hon en av de manliga poliserna säga något som hon uppfattade som raljerande över kvinnliga polischefer. Hon gick då fram till honom för att fråga vad han sagt. Enligt henne ska han då ha sagt; ”Äh, bry dig inte om det”, och sedan daskat henne i rumpan.

I förhör har den kvinnliga polischefen sagt att hon blev fruktansvärt arg och frågade honom upprört vad han gjorde. Hon fortsatte sedan mötet, men efteråt var hon ledsen och upprörd och gick och pratade med en annan chef om händelsen.

Flera vittnen till händelsen

Flera andra personer på mötet har vittnat om att polismannen daskat den kvinnliga chefen på rumpan. Några säger sig inte ha sett händelsen eller uppfattat vad som hänt.

Den åtalade polismannen förnekar brott. I förhör har han sagt att han inte hade någon avsikt att ofreda polischefen, att han som person är spontan och yvig i sina gester och att det inte var hans mening att träffa henne på rumpan.

Polisens personalansvarsnämnd har gjort bedömningen att polismannen inte ska sägas upp från sin anställning om det skulle bli en fällande dom i tingsrätten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.