Pengaregn över Värnamo

Uppdaterad
Publicerad

Nominit i Värnamo öppnar plånboken och delar ut 114 miljoner kronor till personalen. Alla anställda får mellan en och två miljoner kronor var.

Företaget Nominit AB i Värnamo har 50 anställda och omsätter cirka 100 miljoner kronor. Det tillverkar kallformade nitar och specialdetaljer och har funnits sedan 1937.

Grundarna, syskonen Inger och Sixten Norhed, har inga bröstarvingar så när de funderade på vad de ska göra med företaget i framtiden kom de fram till att de ville premiera sin personal.

Konkret innebär det att personalen får dela på 114 miljoner kronor samtidigt som ägandet av bolaget överförs till en stiftelse. Dess syfte kommer vara att främja välfärden för de anställda och tidigare pensionerade medarbetare.

Hur mycket pengar varje anställd får beror på hur länge de har jobbat på företaget. Summan kommer att betalas ut som lön och pension.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer