Bilden från polisens förundersökning visar aktivitet i samband med streetrace på Axamo industriområde. Foto: Polisen

De åtalas för att ha arrangerat streetrace

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer åtalas nu för att ha anordnat ett streetrace på ett industriområde i Jönköping våren 2019. Men, samtliga åtalade nekar till brott.

Det var vid midnatt den 20 april förra året som polisen fick kännedom om att det arrangerades en streetrace-tävling på ett industriområde i närheten av Axamo  flygplats i Jönköping. Tävlingen, som arrangerades utan tillstånd och därmed bröt mot ordningslagen, lockade hundratals fordon till platsen.

Polisen avbröt tävling

Innan flera polispatruller anslöt till industriområdet och tävlingen avbröts, filmades den pågående tävlingen från luften med helikopter. Med hjälp av helikoptern kunde polisen sen identifiera flera personer som aktiva arrangörer.

Nu misstänks fyra män mellan 28 och 55 år för brott mot trafikförordningen.

Bilden från polisens förundersökning visar aktivitet i samband med streetrace på Axamo industriområde. Foto: Polisen

Förutom polisens filmade material från helikoptern består bevisningen bland annat av deltagarlista, tävlingsregler, en mängd sms-konversationer, chatthistorik och kontoutdrag från de misstänkta.

Samtliga fyra åtalade förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.