Assisterande tränare Tomas Burman tillsammans med huvudtränare Andreas Hedlund. Foto: Mullsjö AIS

De tar över som tränare i Mullsjö AIS

Publicerad

Efter att hela ledarstaben i Mullsjö AIS lämnade i början av november står det nu klart vem som kommer leda lagets fortsatta spel i innebandyns superliga.

Från och med idag måndag är lagets huvudtränare den meriterade mullsjösonen Andreas Hedlund och vid sin sida kommer han att ha Tomas Burman.

Hedlund har flera år som spelare i Schweiz bakom sig och har även vunnit VM-guld. Han är född och uppvuxen i Mullsjö och har enligt klubben i flera år varit det främst alternativet att bli huvudtränare. Men fram till nu har han tackat nej.

– Det är oundvikligt att situationen just nu är en bidragande orsak till att jag tackat ja. Jag vill verkligen att det ska bli något bra av detta. Jag har också varit med laget lite närmare de senaste veckorna och det har gett mig massa energi, säger Andreas Hedlund i ett uttalande på Mullsjö AIS hemsida.

Det var i början av november som hela dåvarande ledarstaben i Mullsjö, med huvudtränare Ulf Hallstensson i spetsen, lämnade. Efter nio spelade matcher låg laget då på en niondeplats i tabellen. Klubben skrev i ett pressmeddelande att samarbetet mellan ledarstaben och sportgruppen inte fungerat helt tillfredsställande på grund av bristande kommunikation.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.