I klippet ovan berättar Anders Stein, som driver Mullsjö camping, om förödelsen som mötte honom när han kom till campingen under söndagsmorgonen. Foto: SVT/Linda Mathillas

”Det kunde lika gärna ha legat någon i en av husvagnarna”

Uppdaterad
Publicerad

Anders Stein, som driver Mullsjö camping, fick ett bryskt uppvaknande under lördagsnatten när sonen ringde och berättade att det brann på campingen. Han säger att han är övertygad om att branden är anlagd.

Det var vid 02.20 på lördagen som polis, räddningstjänst och ambulans larmades till campingen efter samtal från flera campinggäster om att det brann i två husvagnar och en intilliggande byggnad som används som reception.

”Bara förbannad”

Händelsen utreds av polisen som mordbrand och Anders Stein misstänker att någon tänt på husvagnarna.

– Just nu är man bara förbannad. Det här är förödande för oss, säger han.

Åke Blom var en av de campinggäster som vaknade av nattens brand. I klippet ovan berättar han om händelsen. Foto: SVT/Linda Mathillas

De senaste månaderna har det varit flera bränder i Mullsjöområdet. Bland annat i en barack där vårdcentralen har tillfälliga lokaler och i skogsavfall vid värmeverket för en dryg månad sedan.

– Det kommer inte att sluta, utan det kommer bara eskalera och till slut är det någon människa som får ta den stora smällen, säger Anders Stein.

Han säger att det är ren tur att ingen skadats under natten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.