Det handlade troligen om någon form av smällare som detonerade i trapphuset till ett flerfamiljshus på Gräshagen i Jönköping. Foto: SVT

Detonation i trappuppgång – kraftig smäll

Uppdaterad
Publicerad

Polisen var under onsdagsmorgonen på plats på Gräshagen i Jönköping efter ett larm om en detonation i en trappuppgång.

Fyra polispatruller larmades till Gräshagen sedan en inringare ska ha hört en kraftig smäll i trappuppgången med efterföljande rökutveckling.

– Det är någon form av smällare, det skulle kunna vara en banger, säger Björn Öberg presstalesperson hos Polisen.

Rökutveckling i uppgången

Polisen uppger att man upptäckt vissa tecken på att det kan ha varit en detonation i trapphuset och en förundersökning om  allmänfarlig ödeläggelse har inletts.

– Jag har inte fått några uppgifter på att något skulle ha gått sönder, men det har varit en rökutveckling i trappuppgången, säger Björn Öberg.

Avspärrningarna plockades ner

Polisen spärrade till en början av området men strax efter klockan nio meddelade polisen att det troligen var någon form av smällare som exploderat och avspärrningarna plockades ner.

– Det var bara en person som ringde in till oss, därför misstänker vi att det inte smällde så högt för då hade vi fått betydligt fler samtal, säger Björn Öberg.

Ingen person är skadad, en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har inletts men ingen person är misstänkt för brottet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.